Teemat

Turvallisuus

Teen työtä turvallisen huomisen puolesta! Helsingin ja Suomen tulee antaa hyvät lähtökohdat elää, tehdä työtä ja yrittää. Sisäinen turvallisuus on keskeinen hyvinvointi- ja kilpailukykytekijä koko yhteiskunnallemme.

Turvallisuus rakentuu realistisesta päätöksenteosta ja sitä varten tarvitaan asiantuntemusta. On pystyttävä keskustelemaan myös vaikeista aiheista ja on rehellistä myöntää, että turvallisuusympäristömme on muuttunut peruuttamattomasti. Samalla on tärkeää korostaa, että muutos ei koske vain ulkoista turvallisuusympäristöä vaan mitä suuremmin myös sisäistä turvallisuuttamme.

Kenenkään ei pidä pelätä kotikaupungissaan ja jokaisella tulee olla turvallinen koti ja elinympäristö. Huumeongelma, katujengit ja ulkomailta tuleva järjestäytynyt rikollisuus on saatava hallintaan. Tähän on vain yksi ratkaisu; On puututtava tiukalla kädellä käyttäytymiseen, joka ei noudata yhteiskuntamme arvoja ja sääntöjä. Luottakaamme tulevaisuuteen, mutta hyssyttelemällä asiat eivät ratkea

Rikollisuus

Rangaistusten tulee olla suhteessa rikoksen seurauksiin. Ylitörkeistä rikoksista (törkeät väkivallanteot, seksuaalirikokset, lapseen tai vanhukseen kohdistuneet rikokset) tuomittuja rangaistuksia tulee koventaa. Kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvat uhat tulee kyetä paljastamaan ja estämään.

Turvapaikkamuuttoliike on ehkä eniten kansalaisia jakanut ilmiö. Maahanmuuton tulee olla yhteiskunnallisesti kestävää ja päätöksenteon tulee olla tosiasioihin perustuvaa. Turvapaikkajärjestelmän tehtävä ei ole suojata rikollisia. Rikoksiin moninkertaisesti syyllistyneitä voidaan ja pitää voida karkottaa. Samaan aikaan on muistettava, että kaikkia turvapaikanhakijoita tai ulkomaalaistaustaisia ei saa leimata toisten tekemien rikosten tähden.

Ihmiskauppa ja ihmissalakuljetus on huumekaupan ohella yksi merkittävimmistä järjestäytyneen rikollisuuden ilmiöistä. Rikosilmiöihin on puututtava tehokkaasti ja oikea-aikaisesti.

Helsingin vahva ja vastuullinen talous

Helsinki on vauras ja kasvava kaupunki, joka tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen elämään. Kuntaveroprosentti on kilpailukykyinen ja kiinteistövero on valtakunnallisesti minimitasolla. Helsingin talous on vakaalla pohjalla.

Haasteitakin on, sillä velkaantumiskehitys on muuttunut huolestuttavaksi. Ylipäätään julkisen talouden ylläpito velkarahalla on vastuutonta ja talouden korjausliike on tehtävä. Taloudesta huolehtiminen on tulevaisuudesta huolehtimista.

Vahva talous tarkoittaa korkeampaa työllisyyttä – yhä useammalle suomalaiselle mahdollisuutta työntekoon. Työnteon tulee olla joutenoloa kannattavampaa. Työllisyyden parantaminen hyödyntää jokaista suomalaista. Ainoa keino varmistaa, että julkinen talous saadaan tasapainoon, on nostaa työllisyysastetta. 

Vahva talous on ainoa tapa, jolla voimme rahoittaa tärkeät palvelut ihmisille: päiväkodit, koulutuksen ja terveydenhuollon.

Helsingin Kokoomus on sitoutunut pitämään kaupungin taloudesta huolta. Vastuullisella taloudenpidolla turvataan kaupunkilaisten laadukkaat palvelut ja mahdollistetaan kaupungin kestävä kasvu.

Koulujen ja opetuksen turvallisuuteen on panostettava enemmän.

Lasten ja nuorten väkivalta on yhteiskunnallinen ongelma, jota eivät koulut ja opettajat pysty yksin ratkaisemaan. Koulun tulee olla turvallinen paikka oppia ja opettaa (myös sisäilman osalta). Kouluissa tapahtuneet väkivaltatapaukset on aina hoidettava yhdessä poliisin kanssa. Opettajien oikeusturvaa puolustaa itseään ja oppilaitaan on selkeytettävä.

Kouluissa on oltava tarpeeksi ammattitaitoisia opettajia, riittävän pienet luokkakoot sekä erityisopetusta sitä tarvitseville. Lisäksi koulupsykologien ja kuraattorien yhteistyön on oltava saumatonta, jotta pahoinvoivat lapset ja nuoret tunnistetaan, ennen kuin apu on liian myöhäistä.

Tulevaisuus on lasten ja nuorten käsissä. Siksi panostaminen heihin on panostamista tulevaisuuteen.

Ilmastonmuutoksen torjuminen on otettava vakavasti

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat tuntuvia jo meidän elinaikanamme, eikä vasta lasten lapsiemme aikakautena. Suomen on ilmastoneuvotteluissa aktiivisesti edistettävä neuvotteluissa suomalaisille sopivia ilmastoratkaisuja.

Suomen tulee tehdä järkeviä ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja. Päätöksenteon tulee perustua realismiin ja suomalaiseen yhteiskuntaan soveltuviin ratkaisuihin.  Öljylämmitteisten talojen ja kiinteistöjen siirtymisestä maalämpöön tulisi kannustaa ja kohdennetusti tukea.